Uw winkelwagen

Uw winkelwagen is leeg.

Mahzen Kalecik Karasi Reserve 2014

Snel overzicht

Deze diep robijnrode wijn met granaat reflecties wordt gemaakt van inheemse Kalecik Karasi-druif en is de ‘Réserve’ van Vinkara. Mahsen Kalecik Karası Reserve is goed uitgebalanceerd met soepele en zachte tannines, een volle body en een aanhoudende lange afdronk. En met een beperkte triage van 6.800 flessen is dit een absolute must-have voor iedere wijnliefhebber.

Beschikbaarheid: Op voorraad

  • Koop 6 voor € 16,50 per stuk. en bespaar 16%
€ 19,50

Details

Alleen geselecteerde druiven van de inheemse ras Kalecik Karasi uit de regio Kalecik in Ankara worden gebruikt voor deze wijn uit Vinkara. De Vinkara Kalecik Karasi Reserve is een zeer fruitige rode wijn, die werd met rust gelaten gedurende 14 maanden in Bourgondische stijl Franse eiken vaten om zijn prachtige boeket te ontwikkelen. De neus toont aroma's van bramen, bessen, aardbeien en kersen. Intense vanille en lichte rook aroma's garanderen een lange afdronk. Turkswijnhuis raadt Kalecik Karasi Reserve aan bij gesmoorde gebraden en mals rundvlees steaks.

Extra informatie

Druivensoort Kalecik Karasi
Regio Kalecik / Ankara
Smaakstijl Rijp & Fruitig
Smaakdetail Het boeket van rode vruchten: frambozen, kersen en aardbeien zijn met elkaar, vanille en cacao.
Kleur Diep robijnrood kleur met granaat reflecties
Rijping 14 maanden in Bourgondische stijl Frans eiken vaten en nog 6 maanden in de fles.
Aangeraden met Rood vlees schotels, zoals biefstuk, lam, en doorgewinterde charcuterie kazen.
Awards
  • Sommelier Wine Awards 2016 - Zilver
  • International Wine & Spirit Competition 2013 - Brons
  • Wine & Spirit Competition 2014 - Zilver
  • Hong Kong Cathay Pacific 2013 - Brons
  • Selections Mondiales, Canada 2012 - Goud
  • Wijnhuis Vinkara
    %Alcohol 14
    Expert opinies Chris Kuhlman: Medium dieprood van kleur. Iets purperrood en wat bleek in de rand. Zoet rijp fruit van donkere pruimen en bramen in de neus. Ook wat mint en bosgrond. Verleidelijk, zwoel en goed open. In de mond zwarte peper, laurier, vanille en specerijen. Iets gestoofd. Gekonfijt rood fruit van bramen en bessen. Wat zuivel. Zachte zuren, soepel en toch "spicy" van smaak. Rond en toegankelijk met een stevige, wat boerse body. Een plezierige wijn die velen zal aanspreken. Matcht goed bij een BBQ met stevig vlees en sauzen. Totaal 14,5 punten.