Details
Vervolgens wordt het malolactische gistingsproces dat over het algemeen wordt gebruikt voor rode wijnen toegepast om de resulterende wijn zijn "boterachtige" karakter te geven, een fluweelachtige zachtheid. Na 12 maanden veroudering in 225 lt. Franse eiken vaten de smaken en de structuur van de wijn worden gehandhaafd door toepassing van beperkte filtratie voor het bottelen van het landgoed.
Extra informatie
Druivensoort | Chardonnay |
---|---|
Regio | Saroz |
Smaakstijl | Rijp & Rijk |
Smaakdetail | Een rijk bouquet en een complexe, langdurige smaak in de mond. Het heeft boter, ananas, lichte roet, vanille en romige smaak. Het gehemelte is olieachtig, mollig en glibberig. |
Kleur | Heldere gouden geel |
Rijping | 12 maanden in 225-liter Franse eiken vaten |
Aangeraden met | Gezouten schaal-en schelpdieren, biologisch pluimvee en wilde paddenstoelen |
Awards | |
Wijnhuis | Doluca |
%Alcohol | 13,5 |